poniedziałek, 31 grudnia 2012

Pasta łososiowa z rukolą


Coś prostego i szybkiego na Sylwestra :-)

Co będzie potrzebne?
  • 200 g łososia wędzonego
  • 400 g serka śmietankowego typu Philadelphia (użyłam serka Piątnicy)
  • 30 g rukoli
  • pół pęczka koperku
  • pół pęczka szczypiorku
  • sok z ćwiartki cytryny
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
+ blender, miska, deska, nóż

Jak to zrobić?

Łososia i serek blenderujemy na gładką masę.

Rukolę, szczypiorek i koperek drobno siekamy i dorzucamy do masy łososiowo-serkowej. Dodajemy sok z cytryny. Mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pałaszujemy prosto z miski lub na kanapce/krakersach.

Smacznego!




4 komentarze:

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga! Uprzejmie proszę o pozostawienie komentarza. Konstruktywna krytyka jest mile widziana :-)